A különleges asztali örömök újabb állomása a nagyvadban rendkívül gazdag Lábod Rt. területén ma reggel kezdődő vadászati gasztronómiai fesztivál lesz. Bebizonyosodott, hogy a vadételek készítéséhez leginkább a puskás emberek értenek, mert ők tudják, hogy milyen erdei gyümölcsökkel és gombákkal kell ízesíteni a jellegzetes zamatú vadhúst. A nagysalléri erdő egyik szép tisztásán felállított kondérok és kemencék mellé főként vadászok állnak majd szakács-kodni.
Ötfős csapatokra vár a vadhúsból vagy -szárnyasból készíthető levesek, pörköltek, paprikás tokányféleségek főzése-sütése, a roston sült vadhúsokat, vadszárnyasokat pedig erdei gyümölcsökkel vagy gombákkal ízesítve bírálja el a zsűri.
A dekoratív tálalás ugyancsak versenyfeladat, ám a sokadalom, amely az ország egyik leglátogatottabb vadásznapján ellepi a nagysalléri erdőt, várhatóan nem kifogásolja majd az egyszerű tálalást sem, ha ízletes lesz a va-dászok főztje.
Milyen parkettát érdemes választani?