Somogyi vadászreceptek

Egy hónappal a nagy sikerű balatonboglári halászléfőző verseny után ma vadételek készítésében mérik össze tudásukat a somogyi ízmesterek. A vadászati Oscar-díjjal is kitüntetett Lábod Rt. nagysalléri erdejének közepén bográcsban főtt vadleves és -pörköltféleségek, valamint ropogósra sült vadpecsenyék várják az ínyenceket.

2001. 08. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A különleges asztali örömök újabb állomása a nagyvadban rendkívül gazdag Lábod Rt. területén ma reggel kezdődő vadászati gasztronómiai fesztivál lesz. Bebizonyosodott, hogy a vadételek készítéséhez leginkább a puskás emberek értenek, mert ők tudják, hogy milyen erdei gyümölcsökkel és gombákkal kell ízesíteni a jellegzetes zamatú vadhúst. A nagysalléri erdő egyik szép tisztásán felállított kondérok és kemencék mellé főként vadászok állnak majd szakács-kodni.
Ötfős csapatokra vár a vadhúsból vagy -szárnyasból készíthető levesek, pörköltek, paprikás tokányféleségek főzése-sütése, a roston sült vadhúsokat, vadszárnyasokat pedig erdei gyümölcsökkel vagy gombákkal ízesítve bírálja el a zsűri.
A dekoratív tálalás ugyancsak versenyfeladat, ám a sokadalom, amely az ország egyik leglátogatottabb vadásznapján ellepi a nagysalléri erdőt, várhatóan nem kifogásolja majd az egyszerű tálalást sem, ha ízletes lesz a va-dászok főztje.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.