időjárás 27°C Konstantin 2022. május 21.
logo

Belvárosi robbantás: S. Mihály szabadon

H. Lovas László
2001.09.26. 23:00

Az ügyészség elutasította annak a 45 éves férfinak az előzetes letartóztatását, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálati főosztályának nyomozói pokolgépes merénylet elkövetésével gyanúsítanak.

Nem találta elegendőnek az illetékes ügyész a rendőrség bizonyítékait, miszerint S. Mihály, az egyik belvárosi szórakozóhely tulajdonosa maga rendelte meg azt a pokolgépet, amely 1999 nyarán élettársa Mazda 121-ese alatt robbant. A múlt hét kedden, egy V. kerületi kávézóban elfogott férfi a 72 órás őrizet után szabadon távozhatott a Gyorskocsi utcából.
Mint azt lapunk is megírta, S. Mihályt egy régebbi kollégája, az azóta már munkanélküli H. János vallomása alapján vették őrizetbe a rendőrök.
A BRFK-n megtudtuk, hogy S. Mihály ellen változatlanul az eredeti gyanú miatt folytatódik a nyomozás, függetlenül attól, hogy a gyanúsított szabadlábon van-e vagy sem. Megerősítették, hogy a gyanú szerint S. Mihály azért követte el a robbantást, mert így akarta a konkurenciára terelni a figyelmet, és elérni azt, hogy egy másik, ugyancsak belvárosi szórakozóhelyeket üzemeltető vállalkozót a rendőrök „kivonjanak a forgalomból”.