A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Fejcsere a Népszavánál

2002. 02. 19. 0:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendkívüli felmondással megszüntette tegnap munkaszerződését és megbízási jogviszonyát a Népszava főszerkesztője, H. Bíró László. A távozó lapvezető lépését a Népszavát kiadó NSZ 1999 Rt. szerződésszegésével, a közgyűlés egyes döntéseivel indokolta, valamint azzal, hogy az újság jövőjét illetően a tulajdonosokétól eltérő az álláspontja. H. Bíró László a távirati irodának adott nyilatkozata szerint visszalép az NSZ 1999 Rt. igazgatósági tagságától is, amelyre a múlt héten egyhangúan jelölte a részvénytársaság közgyűlése.
Lapzártánkig nem tudtuk elérni H. Bíró Lászlót, így távozásának konkrét okáról sem tudtuk meg bővebbet. Tudomásunk szerint a szerkesztőség munkatársainak tartott tegnap délutáni értekezleten azt mondta, döntését kényszerhelyzetben hozta meg. H. Bíró 1996-tól irányította főszerkesztőként a lapot. 1999-ben a Népszavát kiadó NSZ 1999 Lapkiadó Rt. vezérigazgatói posztjára került, majd a cég részvényeit megvásárló konzorcium egyik tulajdonosa, a társaság elnöke lett. Mint azt lapunk megírta, tavaly áprilisban az IBUSZ-csoport érdekeltségébe tartozó Happy Land Kft. és a Dániel 54 Kft. megvette a kiadó NSZ 1999 Rt. 88 százalékát. Májusban H. Bíró lemondott az rt. elnöki posztjáról és igazgatósági tagságáról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.