Lujza 2024. március 2.
logo

Fejcsere a Népszavánál

2002.02.19. 00:00

Rendkívüli felmondással megszüntette tegnap munkaszerződését és megbízási jogviszonyát a Népszava főszerkesztője, H. Bíró László. A távozó lapvezető lépését a Népszavát kiadó NSZ 1999 Rt. szerződésszegésével, a közgyűlés egyes döntéseivel indokolta, valamint azzal, hogy az újság jövőjét illetően a tulajdonosokétól eltérő az álláspontja. H. Bíró László a távirati irodának adott nyilatkozata szerint visszalép az NSZ 1999 Rt. igazgatósági tagságától is, amelyre a múlt héten egyhangúan jelölte a részvénytársaság közgyűlése.
Lapzártánkig nem tudtuk elérni H. Bíró Lászlót, így távozásának konkrét okáról sem tudtuk meg bővebbet. Tudomásunk szerint a szerkesztőség munkatársainak tartott tegnap délutáni értekezleten azt mondta, döntését kényszerhelyzetben hozta meg. H. Bíró 1996-tól irányította főszerkesztőként a lapot. 1999-ben a Népszavát kiadó NSZ 1999 Lapkiadó Rt. vezérigazgatói posztjára került, majd a cég részvényeit megvásárló konzorcium egyik tulajdonosa, a társaság elnöke lett. Mint azt lapunk megírta, tavaly áprilisban az IBUSZ-csoport érdekeltségébe tartozó Happy Land Kft. és a Dániel 54 Kft. megvette a kiadó NSZ 1999 Rt. 88 százalékát. Májusban H. Bíró lemondott az rt. elnöki posztjáról és igazgatósági tagságáról.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.