Előzetesben az üzlettárs

Tasnádi Péter, a bűnszervezet létrehozásával és működtetésével, valamint más súlyos, erőszakos és gazdasági jellegű bűncselekményekkel megvádolt vállalkozó és társai büntetőpere folytatódott tegnap a Pest Megyei Bíróságon. Az ügy hatodrendű vádlottját – Tasnádi üzlettársát –, Márai Pétert a kölni államügyészség pénzmosás, adócsalás és más bűncselekmények miatt előzetes letartóztatásba helyezte – értesült a Magyar Nemzet. Tasnádi Pétert egyelőre még nem gyanúsították meg üzlettársa ügyében.

Stefan Lázár
2002. 04. 09. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tegnapi iratismertetés után csütörtökön még egy könyvszakértő kiegészítő véleménye kerül terítékre, valamint további iratismertetés várható. Április 23-án az ügyész mondhatja el vádbeszédét, utána pedig a védők tartják meg perbeszédüket. Ítéletre májusban számíthatnak a vádlottak. Márai ügyvédje, Sipos Béla március 4-i, a Pest Megyei Bíróságra eljuttatott beadványában kérte a bíróságot, hogy válassza le védence ügyét az úgynevezett Tasnádi-ügytől, mert nem tud megjelenni a tárgyalásokon a német kényszerintézkedés miatt. A bíróság az indítványnak helyt adott. Knut Marel, Márai német védője úgy fogalmazott: Márai szabadon bocsátásáról három hét múlva döntenek, ezenkívül nincs elmozdulás az ügyben. Hozzátette: a kölni államügyészség az egyoldalas vádindítványát 41 oldalasra dolgozta át, s ennek alapján döntenek az előzetes letartóztatás megszüntetéséről vagy fenntartásáról. Az ügyvéd szerint az ügyészek konkretizálták a vádat, azért sikerült terjedelmesre az indítvány.
A tv2 Tények című műsorának március 14-i értesülései szerint a rendőrség újabb nyomozást indított Tasnádi Péter ellen, üzlettársa ügyében. Az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága Tasnádi Pétert rövid időn belül gyanúsítottként hallgatja ki az ügyben. Megtudtuk: egyelőre még nem került sor Tasnádi meggyanúsítására.
A kölni államügyészség szerint Tasnádi is részt vett a Márai által elkövetett pénzmosási akciókban. A németek hatóságok úgy tudják, hogy Tasnádi és Márai 22 millió márka, azaz csaknem hárommilliárd forint értékű, feltehetően bűncselekményből származó pénzt mosott tisztára Németországban. Azt is felrótták az üzletembernek, hogy Magyarországról hozott német húsipari cégéhez feketemunkásokat. Mindezek nyomán több tucat ingatlant, szállodát és egyéb értéket vett zár alá a magyar és a német rendőrség.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.