A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

A Vatikán elégedett Ukrajnával

MTI
2002. 06. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elégedett a Vatikán az ukrajnai vallásszabadság helyzetével – jelentette ki hétfőn Kijevben Jean-Louis Tauran, a Szentszék államközi kapcsolatainak vezetője. Az ukrán diplomácia vezetőjével, Anatolij Zlenkóval folytatott megbeszélése után tartott közös sajtótájékoztatón a vatikáni külügyminiszter emlékeztetett a Szentszék és Ukrajna által egyaránt tisztelt közös értékekre, amelyek a béke és a népek közötti megértés felé vezető út alapkövét jelentik. Ukrajnában a vallási közösségeket elismerik, tiszteletben tartják. Ahol a hívők érzik, hogy elismerik őket, szívesen működnek közre a társadalom fejlesztésében – mutatott rá Jean-Louis Tauran, kiemelve, hogy Európa egysége elképzelhetetlen a közös – így a keresztény – értékek nélkül.
Anatolij Zlenko a hivatalos Kijev elégedettségét fejezte ki a Vatikán és Ukrajna között kialakuló gyümölcsöző politikai párbeszéd kapcsán, amelynek II. János Pál pápa tavalyi látogatása adott lendületet. Emlékeztetett, hogy 2001 decembere óta folynak kétoldalú politikai konzultációk, amelyeknek következő fordulóját idén őszre tervezik.
A vatikáni külügyminiszter, aki június 28-ig tartózkodik hivatalos látogatáson Ukrajnában, részt vesz II. János Pál pápa szobrának felavatásán az Apostoli Szentszék kijevi nagykövetségén. Jean-Louis Tauran elutazik Lembergbe is, ahol találkozik Ljubomir Huzar bíborossal, az ukrajnai görög katolikus egyház, valamint Marian Javorszkij bíborossal, a római katolikus egyház fejével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.