A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Horvát kormányválság

MTI
2002. 06. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Veszélybe került az ötpárti horvát kormánykoalíció, miután a krskói atomerőműről kötött horvát–szlovén szerződés heves ratifikációs vitájáról péntek este az ellenzék mellett a Drazen Budisa miniszterelnök-helyettes vezette szociálliberális (HSLS) párt több képviselője is kivonult, megakadályozva a szavazást. Ivica Racan kormányfő elfogadhatatlannak minősítette a HSLS obstrukciós magatartását, de – akárcsak Drazen Budisa – további egyeztetéseket tartott szükségesnek, s egyelőre tartózkodott attól, hogy megjósolja a kormánykoalíció jövőjét.
A Szlovéniában lévő krskói atomerőművet a két ország közösen használja. Akárcsak Zágráb, eddig a ljubljanai parlament felsőháza sem volt hajlandó áldását adni a tavaly decemberben kötött kétoldalú üzemeltetési, a társtulajdonosi viszonyt rendező szerződésre, arra hivatkozva, hogy a dokumentum nem rendezi pontosan a kiégett nukleáris üzemanyag sorsát.
Zágráb annak idején 600 millió dollárt fektetett be a még az ország önállósulása előtt épült atomerőműbe; ez a horvátok legnagyobb külföldi beruházása. Horvátország azonban 1998 óta nem vett át áramot a krskói erőműből, amelyet a decemberi szerződés értelmében az idén július elsején kapcsolnának be újra a horvát energetikai rendszerbe, így az ország áramigényének egyötödét kielégítenék.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.