A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Viták közepette alakul a cseh kormány

Somogyi Mátyás
2002. 06. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Koalíció jobbközép pártszövetség a szociáldemokrata párttal folytatott kormányalakítási tárgyalásokon biztosítékokat követel partnerétől arra vonatkozóan, hogy a képviselőházban nem fogják támogatni a kommunisták kezdeményezését az átvilágítási törvény hatályon kívül helyezésére – erősítette meg a szombati, éjjelbe nyúló megbeszélések után Hana Marvanová, a Szabadság Unió elnöke.
Az immár szinte a kedvező végkifejtet előtt álló kormányalakítási tárgyalások során a feleknek még nem sikerült minden fontos kérdésben közös nevezőre jutni. A Koalíció nem ért egyet a tízmillió korona értéken felüli vagyonnal rendelkezők vagyonbevallási kötelezettségére, az általános gyermekpótlék bevezetésére, az energiaipar magánosítására vonatkozó szociáldemokrata elképzelésekkel. A KDU – Csehszlovák Néppárt és a Szabadság Unió ellenzi az adóemelést, s a költségvetési deficit 2006-ig elhúzódó csökkentési ütemtervét.
Mindezek ellenére a Koalíció pártszövetség és a szociáldemokrata párt vezetői derűlátóak. Marvanová sikernek tekinti, hogy a kormány programtervezete a magántulajdonra és a természetes emberi közösségek védelmére vonatkozó konzervatív-liberális értékeket is tartalmaz. Vladimir Spidla, szociáldemokrata pártelnök elmondta, hogy a párt vezetése szerint a 101 mandátumon alapuló kormánykoalíció támogatásra méltó erő.
A Koalíció pártszövetségen belül ugyanakkor nagy visszatetszést keltett, hogy a tárgyalási folyamat során az egyik szakbizottság az arányos képviselet elveire hivatkozva a lehallgatások módjait és törvényességét felügyelő parlamenti bizottság vezetését a kommunistákra bízná. Úgy tűnik, a szociáldemokraták korlátozni kívánják a Polgári Demokrata Párt (ODS) befolyását az ország irányítására. Az ODS ugyanakkor megalázónak, az arányos képviseleti rendszert semmibe vevő magatartásnak tekinti, hogy a szociáldemokraták csupán egy képviselőházi elnökhelyettesi és négy bizottsági elnöki posztot ajánlottak fel számára. Ezért fontolóra veszik, hogy egyáltalán elfogadják-e a felajánlott posztokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.