A szakember közlése szerint az elhatározást azért szeretnék véghezvinni, mert a szakmában dolgozók nyereségessége pillanatnyilag csak 4,2 százalék.
Eközben becslések szerint egy kilogramm fehér kenyér előállítási átlagára 130 és 135 forint között mozog és erre még a járulékos költségek is – például szállítás, az éjszakai munkapótlék – rakódnak. Kenyeret viszont már lehet kapni 130 forintért, ami egy kiló kenyér tényleges bekerülési költségének mintegy 70 százaléka.
A kitűzött cél elérésének egyik módját a nagy áruházláncok befolyásának megtörésében látja Váradi, szerinte ugyanis a multik vevőcsalogatóként alkalmazzák az olcsó kenyeret, ami viszont éppen olcsósága miatt gyengébb minőségű lehet. A szakmai becsületet és a megfelelő jövedelmezőséget viszont csak jó minőségű, de ebből következően drágább kenyérrel lehet visszaállítani – tette hozzá.
Volt fradisták szeretnék a zöld-fehérek vesztét a BL-ben
