időjárás 11°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Nyomozója ellen tanúskodott Lévay

Szenvedi Zoltán
2003.02.21. 00:00

A tiltott pornográf felvételek készítése vádja alól nemrég felmentett Lévay Levente egykori kispesti polgármester ügyében a nyomozást vezető rendőr őrnagy, K. Viktor büntetőpere tegnap megkezdődött a kispesti bíróságon. A BRFK egykori ifjúságvédelmi alosztályának vezetőjét azzal vádolják, hogy a Lévay elleni nyomozásban tartott házkutatásba újságírót is bevont. A rendőrtiszt tagadja a vádakat, s arra hivatkozik, nem tudta, hogy a helyszínen várakozó személy, D. Zoltán újságíró. Hozzátette: örült annak, hogy talált egy másik hatósági tanút, s nem kellett a szomszédokat ezzel zaklatni.
A tegnapi tárgyaláson tanúként hallgatták meg Lévay Leventét, valamint a családon belüli erőszakot és a hozzá kapcsolódó bűncselekményeket kutató büntetőjogászt, Morvai Krisztinát, aki hatósági tanúként vett részt a házkutatásban. Lévay Levente elmondta: az ominózus reggel, 1999. december 16-án nyolc rendőr jelent meg a lakásán, közöttük két hatósági tanúval. Az egyik, D. Zoltán úgy beszélt a többiekkel, mint egy „bennfentes”. Állította: nem derült ki, hogy újságíró, mert mint fogalmazott, nem jegyzetelt. Lévay azt is megemlítette, hogy a házkutatás után a Tolnai Lajos utcába vitték kihallgatni, s vele együtt D. Zoltán is a rendőrautóban volt.
Morvai Krisztina jogász szerint viszont az eljárás tisztességes volt.
A tárgyalás május 30-án tanúk meghallgatásával folytatódik.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.