időjárás 19°C Tekla 2023. szeptember 23.
logo

Röviden

MTI
2003.02.04. 00:00

Agyonlőtt palesztinok
Gáza. Két palesztint agyonlőttek, hármat pedig megsebesítettek izraeli katonák a Gázai övezetben. Palesztin források szerint a katonák egy Hán-Júnisz melletti faluban harckocsiból nyitottak tüzet több férfira, akiket az izraeliek palesztin fegyvereseknek tartottak, valójában azonban földeken dolgozó parasztok voltak. (MTI)

Micna szavatartó
Jeruzsálem. Ariel Saron izraeli kormányfő Amram Micnával, az Izraeli Munkapárt elnökével folytatott megbeszélésén döntő fontosságúnak nevezte, hogy az ország két legnagyobb pártja széles társadalmi alapon nyugvó kormányban egyesüljön. A Munkapárt elnöke ugyanakkor ismét visszautasította Saron ajánlatát, miután a választási hadjáratban mindvégig hangsúlyozta, hogy nem csatlakozik egy olyan kormányhoz, amelyet Saron és „héja” Likud pártja vezet. (MTI)

Négymillió aláírás Chávez ellen

Caracas. Több mint négymillió aláírást gyűjtött Hugo Chávez venezuelai elnök (képünkön) ellenzéke a rendkívüli választások mellett a vasárnap zárult kampányban, amely egyben az általános sztrájk befejezését is jelentette. Az aláírásgyűjtést a legfelső bíróság népszavazást betiltó döntése nyomán határozták el, ugyanis a testület nem engedélyezte a kormányzat önkéntes távozásának érdekében szervezett referendumot. (MTI)

Felhívás Észak-Koreából
Phenjan. Az észak-koreai tömegtájékoztatás részben kardcsörtető, részben pedig tárgyalásra buzdító felhívásokat közvetített. Mint elhangzott, mindaddig nem lehet megoldásra számítani a válságban, amíg az Egyesült Államok cinikusan hátat fordít Korea követelésének, amely az egyenlő felekként folytatandó tárgyalásokra és a meg nem támadási szerződés aláírására vonatkozik – állapította meg a phenjani hírügynökség. A tárgyalások követelésével egyidejűleg a rádió azt hangsúlyozta, hogy 1,1 millió katona áll mindenre készen. (MTI)

Pakisztáni robbantás
Karacsi. Nagy erejű pokolgép robbant Karacsiban, az állami olajvállalat székházának parkolójában. A detonáció egy ember életét oltotta ki, heten megsebesültek. A rendőrség szerint terrormerénylet történt, de azt egyelőre nem tudják, hogy a feltehetőleg motorkerékpárba rejtett pokolgép robbanása kit ölt
meg. A székház közelében fekszik a rendőrség terrorellenes alakulatainak egyik irodája is. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.