időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Akadozik a csalásrekord nyomozása

Szenvedi Zoltán
2003.03.30. 23:00

Várhatóan felfüggeszti a nyomozást az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatósága, a Hotel Duna Intercontinentalban őrizetbe vett nemzetközi kincstárjegy-hamisító bűnbanda ügyében – értesült lapunk. Papp Csaba rendőr alezredes lapunknak elmondta: a több országra kiterjedő megkeresések egy része nem érkezett vissza, ezért kényszerülnek a vizsgálat szüneteltetésére.

Az FBI és a magyar rendőrség közös akciójában 2001. augusztus elején fogták el H. Pál orosz, B. Alexander német és K. Attila magyar állampolgárokat, akik három, egyenként 100 millió dollár (összesen 69 milliárd forint) névértékű, hamis amerikai kincstárjegyet akartak eladni. Vesztükre egy FBI-ügynök lett volna a vevő. Mint arról lapunk beszámolt, három, Magyarországon lévő férfi a kincstárjegyeket fedezetként fölhasználva 10 millió dollár hitelt akar készpénzben – eredetileg Amerikában – felvenni. Az FBI-os fedett nyomozó közreműködéséért a pénz felét ajánlották fel.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.