időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Egy igen, egy nem az unióra

Hírösszefoglaló
2003.03.30. 23:00

Olcsó propagandát a kormány folytat az uniós csatlakozással kapcsolatban, és nem készítette elő megfelelően az erről döntő népszavazást – mondta szombaton Thürmer Gyula pártelnök a Munkáspárt 20. kongresszusán. Hozzátette: ennek ellenére a Munkáspárt egyetért Magyarország EU-csatlakozásával, és arra biztatja az ország lakosait, hogy szavazzanak igennel az április 12-i referendumon. A párt állásfoglalásban rögzítette: az Egyesült Államok és szövetségesei agressziót folytatnak Irak ellen, ezért a Munkáspárt követeli az inváziós csapatok kivonását Irakból, valamint, hogy hazánk azonnal szálljon ki a háborúból, és álljon a béke oldalára.
*
A MIÉP nemet mond Magyarország uniós integrációjára, mert az Európai Unió a saját alaptörvényeit sem tartja be a csatlakozni kívánó tíz országgal kapcsolatban – mondta Csurka István szombaton Hódmezővásárhelyen. Szerinte Magyarország „mint másodrendű gyarmati tag” lép be az unióba. A MIÉP elnöke a csatlakozás ellenzésének egyik okaként az iraki háborút említette. Hangsúlyozta: „világháború közegében” felelős döntéseket nem hozhatnak a társadalmak.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.