időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Postabank-ügy: Tarafás tanúskodott

Szenvedi Zoltán
2003.03.08. 00:00

Tanúként hallgatták ki Tarafás Imrét, az Állami Pénz- és Tőkepiaci Felügyelet volt elnökét az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán a Postabank-ügyben tegnap – értesült lapunk. Princz Gábor ügyvédje, Nehéz-Posony István szerint Tarafás a rendőrök kérdésére elmondta: ténykedése idején nem volt különösebb gond a bankkal, egyszer sem szabtak ki bírságot. A felügyelet szervezeti, működési és folyamatátrendezési határozatait mindig végrehajtották. Az 1997 eleji, úgynevezett bankpániktól kezdve viszont romlott a Postabank helyzete, s ezen az állami beavatkozás sem segített. A védő közölte: bizonyítási indítványt nyújtott be az 1995 és 1998 között a Postabank igazgatóságába delegált tulajdonosi képviselőknek, azaz a Pénzügyminisztérium szakembereinek meghallgatására. Ez három-négy egykori helyettes államtitkárt vagy más tisztviselőt jelent, akiktől az ügyvéd olyan vallomásokat vár, amely tisztázza Princz előadását, hiszen a döntéseket az ügyvéd szerint az igazgatóság is megszavazta.
Megtudtuk: a jövő kedden Rusznák Tamást, az Állami Bankfelügyelet egykori elnökhelyettesét hallgatják meg.
Ismeretes: a volt postabankos vezért és társait gazdasági társaság vezető tisztségviselőinek visszaélésével gyanúsítja a rendőrség. A bankot százötvenmilliárd forint kár érte.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.