időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Abbász nem tárgyal a Hamásszal

MTI
2003.06.09. 22:00

A palesztin miniszterelnök nem hajlandó párbeszédet folytatni a Hamász szélsőséges palesztin szervezettel, amely előzőleg kivonult a tűzszüneti tárgyalásokról. A radikális palesztin szervezetek jelezték, hogy nem hagynak fel az Izrael-ellenes támadásokkal. Mohamed Dahlán, Abbász kormányának biztonsági ügyekkel foglalkozó államminisztere felszólította szombaton a Hamászt, hogy vizsgálja felül döntését, és térjen vissza a tárgyalóasztalhoz. A Hamász azért ásta ki a csatabárdot, mert szerintük a kormányfő túlzott engedményeket tett az izraelieknek.
Eközben össztűz zúdult pártja, a Likud radikális berkeiből Ariel Saronra, aki a keményvonalasok szerint „illúziótervet” fogadott el, s ez nem segíti a béketárgyalások előrehaladását. A Likudon belüli viták során a képviselők egyetértettek abban, hogy a megegyezések csak akkor folytatódhatnak, ha véget ér a palesztin terror. Az izraeli hadsereg ugyanakkor tizenöt illegálisan létesített ciszjordániai zsidó telep listáját készítette el, amelyeket az új béketerv értelmében le kell bontani. A telepesek egyik vezetője azt hangoztatta, hogy ő és támogatói igyekezni fognak meggátolni a katonákat bármely telep felszámolásában.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.