időjárás 2°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Jobban van a kutyamarta kisgyermek

2003.06.27. 22:00

Javult az állapota annak a kisfiúnak, akit a Pest megyei Valkón egy kutya csütörtökön többször megharapott – tájékoztatta lapunkat az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet ügyeletese, aki a család kérésére többet nem mondhatott.
A nyolcéves kisfiú két hasonló korú társával játszani ment egyikükhöz. A ház udvarán volt a család bernáthegyi–németjuhász keverék kutyája is – tájékoztatta lapunkat Lu-kácsi Zsuzsa, a gödöllői rendőrkapitányság sajtósa. Elmondta: a házigazda gyermek beszaladt a házba, és telefonon megbeszélte édesanyjával, hogy barátaival náluk játszanak. Társai az udvaron maradtak, ezalatt történt a tragédia: a kutya – eddig még ismeretlen okból – az egyik vendég kisfiúra támadt. A bajt egyikük édesanyja észlelte, és ő fékezte meg az állatot.
A nyolcéves, életveszélyes állapotban lévő gyermeket mentőhelikopterrel szállították kórházba. Csütörtökön több műtétet elvégeztek rajta, tegnapra állapota kicsit javult. A sajtós hozzátette: a kutyát, amely korábban minden szükséges oltást megkapott, megfigyelés alá helyezték, az ügyet államigazgatási eljárásban vizsgálják.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.