időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Egy halott a józsefvárosi lövöldözésben

G. Juhász Judit
2003.07.09. 22:00

Meghalt az a török férfi, akit két magyar állampolgár zsarolni próbált tegnap budapesti nagykereskedésének telephelyén, a VIII. kerületi Kőbányai úton – tájékoztatta lapunkat Horváczy Emese, a BRFK sajtóügyeletese. Elmondta: a két támadó dél körül érkezett a cég telephelyére, ahol nekiestek a török tulajdonosnak. A megtámadott hozzátartozója ekkor engedély nélkül tartott fegyverével lövöldözni kezdett: az egyik zsarolót mellen, a másikat lábon lőtte. Közben fejlövés érte a tulajdonost is: feltehetőleg egy eltévedt golyó sebesítette meg.
A lábsérülést szenvedett férfi elmenekült, de néhány órával később a Pest megyei Alsónémediből jelentkezett egy orvos azzal, hogy a sérült tőle kért ellátást. A férfit a rendőrség őrizetbe vette. A mellkason lőtt zsarolót és a török tulajdonost súlyos állapotban szállították kórházba. Kora délután a török férfi életét vesztette. A BRFK életvédelmi osztálya elkezdte az ügy szereplőinek kihallgatását. A rendőrség kéri, jelentkezzen, aki információkkal segítheti a nyomozást. A bejelentő kilétét bizalmasan kezelik.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.