időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Röviden

MTI
2003.07.20. 22:00

Budapesti tűautomaták
Ősztől két fővárosi kórház falára tűautomatákat szerelnek fel, hogy az intravénás drogokat használók steril fecskendőkhöz és tűkhöz jussanak. Az intézkedéssel azt kívánják elérni, hogy az intravénás droghasználat során a közös tűk használatát visszaszorítsák. A heroint használók 35-40 százaléka ugyanis hepatitis C-vel fertőzött, illetve a sterilizálatlan tűk miatt az AIDS-ben szenvedők 5-10 százaléka emiatt betegedett meg. (MN)
Nevet vált a Pannon Rádió
A Gidó Média Kft. a héten kérte a médiahatóságot, hogy a Pannon Rádió név helyett jegyezzék be a Magyar Zene Rádiója elnevezést, mert „az elmúlt időszak botrányai után ezzel a névvel nem lehet megfelelni a magyar piacon”. A Gidófalvi Attila vezette rádió műsora jelenleg az interneten fogható, de sajtóértesülések szerint a működtető társaság arra készül, hogy műholdas médiumot indítson Rákóczi Rádió néven. (MTI)
Akkumulátortelep Vekerden
Vekerden a hajdú-bihari kistelepülés lakóinak döntése értelmében megépülhet a falu határában a Greentech Hungary Kft. által használt akkumulátorfeldolgozó üzem. Az ügyben rendezett népszavazáson a 167 lakosú település 148 szavazásra jogosult polgára közül 113-an szavaztak, és 75-en mondtak igent a beruházásra. A települési önkormányzat ezzel tulajdonossá válhat a térségi munkanélküliségen is enyhítő üzemben. (MTI)
Tűautomaták
Ősztől két fővárosi kórház falára tűautomatákat szerelnek fel, hogy az intravénás drogokat használók steril fecskendőkhöz és tűkhöz jussanak. Az intézkedéssel azt kívánják elérni, hogy az intravénás droghasználat során a közös tűk használata lecsökkenjen. A heroint használók 35-40 százaléka hepatitis C-vel fertőzött, és a sterilizálatlan tűk miatt az AIDS-ben szenvedők 5-10 százaléka emiatt betegedett meg. (MN)
Választás Szirákon
Ismét a független Mátis Andrást választották Szirák polgármesterévé tegnap. A Nógrád megyei faluban azért kellett időközi választást tartani, mert májusban belső ellentétek miatt feloszlatta magát az önkormányzat. (MTI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.