időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Állami százmilliók egy szállodára

Kis Ferenc
2003.10.10. 22:00

Több száz millió forintért vásárolta meg egy éve az Oktatási Minisztérium a pécsi Hunyor Hotelt, hogy azt kollégiummá alakítsák. A Pécsi Tudományegyetem mégis szállodaként üzemelteti azt.

Írásbeli kérdést intézett Magyar Bálint oktatási miniszterhez Körömi Attila (Fidesz) a pécsi Hunyor Hotel adásvételének körülményeiről érdeklődve. A politikus utalt arra, hogy a szaktárca tavaly ősszel több száz millió forintért vásárolta meg a szállodát a Pécsi Tudományegyetem számára. – A hírek szerint azonban a vásárlás után röviddel az egyetem korábbi vezetése letett a szálloda kollégiumként történő üzemeltetéséről – fogalmazott. Így egyetlen férőhellyel sem jut több a pécsi diákoknak.
Mihalovics Gábor, az egyetem főmérnöke, az üzemeltetésért felelős vezető lapunknak úgy nyilatkozott: a Hunyor Hotel vendégházként és diákszállóként üzemel, mások mellett a vendégoktatók és a PhD hallgatók veszik igénybe, de fizetniük kell a szállásért. A szabad szobákat természetesen kiadják, azaz bárki megszállhat a Hunyorban – tette hozzá. Elmondta: az egyetem épületeihez közelebb lévő Damjanich utcai kollégiumot alakították át úgy, hogy az addigi kétágyas szobákban jelenleg három diák lakik, így 150 fő kaphat szállást.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.