időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Katonadolog

2003.10.20. 23:00

Állítólag minden jel arra mutat, hogy Magyarország borzasztóan biztonságos és felderített ország, így aztán a Katonai Felderítő Hivatalnál harminc-, a Katonai Biztonsági Hivatalnál tizenöt százalékos leépítést hajtanak végre hamarosan. A honvédelmi miniszter szerint aggodalomra semmi ok (az ellenzék már elkezdett aggódni), a létszámcsökkentések nem veszélyeztetik az ország biztonságát, a pályán maradó kollégák vidáman el tudják látni a feladatokat, akiktől pedig elbúcsúznak, azokat sem kell megsiratni, helyet kapnak majd a civil szolgálatoknál, a rendőrségnél vagy a büntetés-végrehajtásnál, ott ugyanis van még mit földeríteni meg biztonságosabbá tenni.
Juhász Ferenc tárcavezér nem igazán érti, miért aggódik olyannyira Simicskó István, az ellenzék honvédelmi felelőse, amikor ő is tudja, hogy amióta NATO-tagok lettünk, könnyebb az országnak, mert hogy vigyáznak ránk a haverok, óvják lépteinket, felderíteni pedig még azt is felderítik, amit nem kellene. Simicskó ellenző azonban váltig hajtogatja, érthetetlen, hogy éppen most csinálják itt ezt a csökkentést, amikor a világban emelkedik a terrorcselekmények száma, vagyis messze nem igaz, hogy biztonságos és felderített ország vagyunk, kisegítő iskolásoknak tessék beadni ezt az alultáplált, balga szöveget.
Bármi is az igazság, a lényeg az, hogy hamarosan körülbelül háromszázötven titkos ember kényszerül pályamódosításra. Ezenkívül egy friss hír szerint nemsokára a taszári amerikai bázison dolgozó magyar kiszolgálószemélyzet kétszázötven alkalmazottjától is érzékeny búcsút vesz a munkaadó. Ha ehhez hozzávesszük, hogy a tervek szerint hamarosan a sorkatonai szolgálat is megszűnik, az ember óhatatlanul arra gondol, kitört a világbéke. Legalábbis Magyarországon.
(Ha mégsem, akkor rosszul működött a felderítésünk és a biztonsági szolgálatunk, vissza az egész…)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.