időjárás 5°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Medgyessy most a Duna TV-t bírálta

2003.10.20. 23:00

Medgyessy Péter miniszterelnök a közelmúltban hivatalába kérette Pekár Istvánt, a Duna TV első emberét, és kritizálta a közszolgálati csatorna hírműsorait – írta tegnap az Index internetes portál.

Minden olyan eseményről, amely nyilvánosságot igényel, értesítjük a sajtót, ami viszont nem ebbe a körbe tartozik, arról nem adunk ki közleményt – üzente titkárnőjén keresztül lapunknak Gál J. Zoltán kormányszóvivő. A titkárnő azt is elmondta, hogy Gál nem tud Medgyessy Péter és Pekár István találkozójáról.
Az Index értesülései szerint a miniszterelnök „hivatalába kérette” a Duna TV első emberét, aki a köztelevízió megújított programjaira szeretett volna pluszforrásokat kijárni, ez azonban szóba sem került a találkozón. A lap szerint a diskurzuson a kormányfő elmondta: szerinte nem elég kiegyensúlyozott a Duna TV Híradója. A csatorna elnöke, Pekár István nem cáfolta a kormányfőnél tett látogatást, de arra hivatkozva, hogy a találkozó két hete történt, részletekkel nem kívánt szolgálni. Az elnök nem cáfolta a pártatlanságot érő kormányfői kritikákat sem.
Szekeres László, a Duna TV gazdasági alelnöke eközben az MTI-nek nyilatkozva kijelentette: az idei hétmilliárdnál jövőre 250-270 millióval többől gazdálkodhatnak, viszont már most kétszázmilliós többletet jelent az észak-amerikai és ausztráliai műsorszórás, illetve a 24 órásra bővült műsoridő finanszírozása. Leszögezte: nincsen pénzük fejlesztésekre, források hiányában a tavalyi hetvenről nyolcvan százalék fölé emelkedett eszközeik elavultsági foka. Szavai szerint az Országgyűléshez már márciusban – az ÁSZ-vizsgálat ajánlása nyomán – 1,3 milliárd forintos támogatásért fordultak, ám kérésüket nem vették figyelembe. Az MTV-nek ugyanakkor a parlament tegnap megszavazta az újabb hatmilliárd forintos alaptőke-juttatást.
Emlékezetes: korábban a miniszterelnök – lapértesülések szerint – informális találkozón kritizálta az MTV hírműsorait; ezután távozott a Híradó főszerkesztője, Merényi Miklós. Lapunk akkori megkeresésére Gál J. helyettese, Gulyás Erika kijelentette: nem volt jelen a miniszterelnök és a tévé vezetőinek egyeztetésén, így nincs arról információja. Ragáts Imre televízióelnök tagadta a találkozó megtörténtét.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.