időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Röviden

Munkatársainktól
2003.10.14. 22:00

A harmadik legnagyobb amerikai légitársaság, a Delta folyó üzleti éve harmadik negyedében csökkentette veszteségét: 164 millió dolláros veszteséget termelt az időszakban az előző üzleti év azonos negyedének 326 millió dolláros mínusza után. Ez egy részvényre 1,36 dolláros veszteséget jelent a korábbi 2,67 dollár helyett. (MTI–Eco)

Az amerikai Merrill Lynch bankház erőteljesen növelte az év harmadik negyedévében a nyereségét bővülő hiteltevékenysége és a befektetői banki tevékenysége jóvoltából. A pénzintézet jelentése szerint a nettó nyereség az előző év azonos időszakához képest 693 millió dollárról 1,04 milliárd dollárra növekedett, ami részvényenkénti 0,73 dollárról 1,04 dollárra történő növekedést jelent. (MTI–Eco)

Forgalmának 9 százalékos csökkenését jelentette az első kilenc hónapról a világ vezető luxuscikkgyártója, az Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) a kedvezőtlen árfolyamhatások miatt. Egyidejűleg megerősítette 2003-as célkitűzéseit. A Louis Vuitton bőrtáskák, a Hennessy konyak és Cristian Dior parfümök, valamint a Moet pezsgők gyártója szeptember végéig 8,167 milliárd eurós forgalmat ért el, elemzők 8,18 milliárd eurós adatot vártak. Az LVMH, amely Jennifer Lopez hollywoodi sztárt és Tiger Woods golfjátékost szerződtette termékeladásainak előmozdítására, azt is közölte, hogy a termékbevezetések és az új üzletek megnyitása járult hozzá a forgalom élénküléséhez a nyár második felében. (MTI–Eco)

Alig emelkedett a három hónapos diszkontkincstárjegyek hozama a tegnapi aukción – közölte az Államadósság Kezelő Központ Rt. A kincstárjegyek 9,50 százalékos átlagos éves hozammal keltek el, az aukcióra 84,84 milliárd forint összértékben érkezett jegyzés, ebből a kibocsátó csupán 30 milliárd forintnyit fogadott el. (P. B.)

Jelentős forgalombővülésre számít a Dell Computer – közölte a társaság menedzsmentje egy vezető kínai napilapban. A Dell számítógépgyártó cég szerint a kínai értékesítéssel a vállalat forgalma akár negyedéves is megugorhat, a Dell eddig 6 milliárd dollárnyi komputert értékesített. (P. B.)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.