Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Volt hírszerző az új román kormányban

2004. 03. 01. 0:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Három miniszterelnök-helyettesi hatáskört betöltő államminisztert nevezett ki kabinetjébe a hét végén Adrian Nastase. A román miniszterelnök a jövő hétre hirdette meg a kormány átalakítását. Ismét létrehozzák a környezetvédelmi minisztériumot, míg az állami privatizációs hatóságot összevonják az értékpapír-felügyeleti ügynökséggel. A kormányátszervezés nyomán Dan Ioan Popescu ipari és kereskedelmi miniszter a gazdasági, Ioan Rus közigazgatási és belügyminiszter a szociális, Ioan Talpes, a román államelnök nemzetbiztonsági tanácsadója pedig az európai integrációs, igazságügyi és védelmi kérdésekért felel majd. Ioan Talpes 1992-től 1997-ig irányította a külföldi hírszerzőszolgálatot, majd egyéves szófiai nagyköveti szolgálata után 2000-ben Ion Iliescu nemzetbiztonsági tanácsadójává nevezték ki. A külföldi és a romániai sajtó nemrég úgy vélekedett, hogy a volt hírszerzőnek nem kellene vezető tisztséget betöltenie. Erre reagálva a román kormányfő a hét végén védelmébe vette Talpest.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.