időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Össztűz Tony Blairre

Hírösszefoglaló
2004.04.28. 20:16

Ötvenkét volt brit nagykövet és diplomata nyílt levelet intézett Tony Blairhez, amelyben súlyosan elítélik a brit miniszterelnök iraki és közel-keleti politikáját.

A nyílt levél szemére veti a miniszterelnöknek, hogy letért az arab–izraeli ellentét békés megoldásának útjáról, hogy a brit politikát teljesen az amerikai politika függvényévé tette, illetve hogy nincs és soha nem is volt semmiféle elképzelése a Szaddám Huszein elleni hadjárat utáni helyzetről.
Nedzsefben ez idő alatt negyvenhárom gerillát öltek meg az amerikai katonák, Spanyolország viszont befejezte katonáinak kivonását Irakból. Érdekes fordulat, hogy a bolgár fél elismerte: valójában nem kíséreltek meg merényletet Georgi Parvanov ellen a bolgár elnök iraki látogatása idején, a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottságának munkatársai pedig látogatást tettek a volt iraki elnök, Szaddám Huszein titkos börtönében.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.