Élő közvetítés
Spanyolország
ÉLŐ
Németország

Az RMDSZ megszabadult ellenfeleitől

2004. 05. 16. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megszabadultak magyar ellenfeleik többségétől a júniusi helyhatósági választásokon a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) önkormányzati képviselő- és polgármesterjelöltjei. A román bíróságok ugyanis végleg elutasították a Magyar Polgári Szövetség (MPSZ) kezdeményezését, amellyel a Szász Jenő vezette szervezet a Német Demokrata Fórum listáin indította volna jelöltjeit. A polgári vonal így csupán a korábban román pártok listáira iratkozott képviselőinek mandátumszerzésében reménykedhet. Ugyancsak bírósági óvás formájában akadályozták meg Pécsi Ferenc parlamenti képviselő, az MPSZ szatmárnémeti, valamint Papp Előd csíkszeredai polgármesterjelölt indulását; az RMDSZ-nek Nagyváradon és Marosvásárhelyen is csak a román jelöltekkel kell megküzdenie a polgármesteri tisztségért.
Szász Jenő székelyudvarhelyi polgármester – aki függetlenként indul harmadik mandátuma megszerzéséért – lapunknak úgy vélekedett: az MPSZ-t azért gáncsolták el, mert nyíltan vállalta a kettős állampolgárság és az erdélyi autonómia ügyét. Markó Béla RMDSZ-elnök a hét végén közölte, Szászék politikai és morális kudarcot vallottak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.