Tízezer adag gulyást tálalt fel egy üstből Dósa Tibor királyi főszakács szombaton Egerben. A Guinness-rekord-kísérletet a Végvári vigasságok elnevezésű történelmi fesztivál egyik programjaként tartották meg. Öt mázsa biomarhahús, másfél tonna krumpli, negyed tonna hagyma, egy hektó olaj, öt kilogramm fokhagyma, 15 kilogramm só és 10 kilogramm paprika – ezek az összetevői a gigagulyásnak, amelynek elkészítését az egri önkormányzat idegenforgalmi bizottsága és számos vállalkozó is támogatta. Az ételt külön erre az alkalomra elkészített, 56 hektós üstben főzte meg a séf, a Guinness-fakanalat pedig hatökrös szekér vontatta fel az egri várba az egy héten át tartó lovagi torna nyitó napján. A gulyást bárki térítésmentesen megkóstolhatta, ugyanakkor kihelyeztek egy perselyt, amelybe ki-ki a belátásának megfelelő összeget dobhatott be, az összegyűlt pénzt pedig az egri kórház gyermekosztályának ajánlják fel.
Dósa Tibor az évente Nagyszakácsiban megrendezett középkori gasztronómiai fesztiválon nyerte el a királyi főszakács címet. A rendezvényen Mátyás korabeli ételeket készítenek, és eddig tizenegy séfet avattak királyi főszakáccsá.

Késes támadás Budapesten – a Batthyány téren támadt a párra, itt a videó