időjárás 26°C Huba 2022. augusztus 19.
logo

Délvidéki fenyegetések

Sebestyén Imre
2006.04.24. 23:00

Halál a magyarokra! – ezt a fenyegető üzenetet festették ismeretlen tettesek a közép-bánáti Nagybecskerek közelében levő Szentmihály falu bejáratánál az úttestre, s lekenték a kétnyelvű helységnévtáblán a falu magyar megnevezését is. Bálint János, a helyi közösség elnöke ismertette a hét végén történt incidenst. A Szentmihállyal szomszédos Jankahídon – ahol a szerbek mellett románok is élnek – ugyancsak magyarellenes falfirka jelent meg.
A rendőrség közlése szerint megkezdődött a nyomozás az elkövetők kézre kerítésére. A Beta hírügynökség azt jelentette, hogy a helybeliek szerint szó sincs nacionalista incidensről. Nehéz lenne viszont a falfirka fenyegető tartalmát figyelembe véve másra következtetni, mint nacionalista kilengésre. Vagy a nyilatkozók nam tartoztak az életveszélyesen megfenyegetett közösséghez, vagy a következményektől tartottak. Három jankahídi román kiskorúra gyanakodnak, akik állítólag részegen pingálták fel a magyarellenes fenyegetést.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.