időjárás 28°C Ábrahám 2022. augusztus 16.
logo

Kettős magyar győzelem: Milák arany-, Márton ezüstérmes Rómában

Röviden

Munkatársunktól
2006.04.07. 23:00

Az Aegon Magyarország Befektetési Alapkezelő Zrt. tájékoztatása szerint a társaság – az általa kezelt Aegon MoneyMaxx Expressz Befektetési Alapon keresztül, tőzsdei részvényátruházás során – 1,97 százalékról 3,54 százalékra növelte szavazati jogot biztosító befolyásoló részesedését az Állami Nyomdában. (P. B.)

Együttműködésről tárgyal a mobiltelefonokhoz félvezetőket gyártó három világcég, a Texas Instruments, a NEC és a Matsushita Electric. A cégek vegyesvállalat létrehozását tervezik a harmadik generációs mobiltelefonokhoz szükséges mikrocsipek és szoftverek kifejlesztésére. A három vállalat azt is tervezi, hogy a nyáron 100 millió dolláros beruházással új gyárat építenek. (MTI–Eco)

A szlovák kormány beruházási ügynöksége bejelentette, hogy hét darab, 43,4 millió eurós összértékű külföldi működőtőke-beruházási projektet hagytak jóvá 2006 első negyedében. A befektetések révén 1695 új munkahely jön létre, ezek száma a tervezett bővítések után 2065-re emelkedik. (MTI–Eco)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.