időjárás 6°C Vilma 2022. december 5.
logo

Halász-trükk

2006.08.04. 23:00

Halász Iván zuglói önkormányzati képviselőjelölt önajánló tájékoztatójából (nemrég érkezett) idézek keveset. „Sorkatonai szolgálatom után ismét aktívan kapcsolódtam be az ifjúsági mozgalomba (maradhatott volna tovább szolgáló is – a szerk.). Előbb a helyi szervezet bizottságának kulturális vezetőjévé, majd nagyüzemi KISZ-titkárrá választottak. Innen kerültem Zugló akkori ifjúsági mozgalmának élére…” Pár sorral lejjebb, kicsit szerényebben: „Vezetésem alatt elindult a felsőfokon tanulók támogatása Zuglóban… Fenntartottuk a színvonalas oktató-nevelő munkát.”
Megnéztem a kampányfecni dátumát – nem a hetvenes években írták, hanem most, 2006 nyarán… (A diktatúra kiszolgálói múltja még most is garancia. Ajánlólevél.)
Halász képviselőjelölt egyébként 1998-tól Zugló alpolgármestereként ténykedik a humán terület apostolaként, és mint ilyen, a lakosságot érintő szimpatikus döntéseket folyamatosan vállalja. Erős alkat. Kultúra, partneri kapcsolatok, a fiatalság napi problémái, miegyéb. A továbbiakról ilyeténképp fogalmaz: „Választókerületem területén a legfőbb gondot a túlzottnak tűnő beépítések okozták, amelyek ellen lakótársaim és én nehezen tudtunk fellépni, ha megfeleltek a jogszabályi előírásoknak” – morzsolgatja értelmetlenül a szavakat Halász Iván jótevő Zuglóból.
Az embernek könny szökik a szemébe.
Szerintem kár volt a nagyüzemi KISZ-titkárt előléptetni annak idején, jobb lett volna, ha marad az ifjúsági mozgalom élén, akkor ma lenne egy ellenpontja a Fidesznek. Késő bánat, Halász Iván itt van közöttünk, amolyan kövület, lávamaradvány, itt felejtették mint elrettentő rekvizitumot, úgy kell nekünk.
A lényeg: a KISZ-múlt most is garancia. Legalábbis jótállás.
De még meddig?

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.