időjárás 2°C Taksony 2022. november 29.
logo

Hatvanrendbeli Györgyike

2006.12.14. 23:00

Postáné Vellai Györgyikét, a Globex holding egykori vezérigazgatóját hatvanrendbeli, különböző minősítésű sikkasztásban, négyrendbeli hűtlen kezelésben, csalásban és okirat-hamisításban mondta ki vétkesnek a Fővárosi Bíróság büntetőtanácsa első fokon. A másodrendű vádlott, Vajda László is hatvan esetben követett el minősített sikkasztást, egy év és nyolc hónapi szabadságvesztést kapott. Voltak még további komálós haverok is az ügyben, legtöbbjüket felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, nyilván jól viselkedtek. A finom együttes mindösszesen néhány milliárd forintnyi kárt okozott, Györgyikével az élen. Én, ha bliccelek a BKV-n, habozás nélkül több ezer forintos bírságot kapok Aba Botondtól, itt milliárdokért – nyolc éve húzódik a per – ilyen nyálas ítéletet hoz a „független magyar bíróság”. Példátlan és tenyérbe mászó döntés.
A Globex csillaga, Györgyike egyébként megúszta a börtönt, merthogy előzetesben Laci haverjával már letöltötte az adott időt. Gondolom, vidáman, vasaltan jönnek majd ki a sittről, csókoltatnak mindenkit. Ez Magyarországon így megy. Ha valaki ezek után nem tépi meg a ruházatát, és nem szór hamut a fejére, az rossz úton jár, másik bolygón. Amikor elolvastam a bírósági jelentést, kurjantottam egy cifrát. Vellai és Vajda – egy korszak márványba vésett emlékei lesznek ők. (Főleg Györgyike, aki könnybe lábadva mondott védőbeszédet az utolsó szó jogán.)
Te bliccelsz, ők kirabolnak. Ez ma az ábra.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.