Újabb ötmillió forint a hazugság ára

Többmilliós megbízást adott a kancellária az INNO-RES Közhasznú Társaságnak, hogy vizsgálja ki a Gyurcsány-féle őszödi beszéd tálalását az egyes elekt-ronikus médiumokban.

2007. 12. 05. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogyan értelmezték a különböző hírműsorok a gyurcsányi hazugságpolitikát leleplező beszédet a kiszivárogtatás napjától kezdve egészen 2007 első fél évének végéig? – többek közt erre kell választ adnia az INNO-RES Kht. által összeállított anyagnak a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) felkérésére. A tanulmány utólag értékeli az elektronikus média hírműsorainak tartalomelemzéseit, különös figyelmet szentelve a tüntetéseknek, amelyekre közvetlenül a beszéd nyilvánosságra hozatala után került sor. A kancellária üvegzsebes fejezete szerint a több száz oldalas anyag leadási határideje ma jár le.
Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője arcátlanságnak nevezte a tanulmány megrendelését. Úgy nyilatkozott, hogy ötven egyetemi hallgató tandíját költötte el a kancellária erre, aminek semmi értelme, hiszen a közvélemény-kutatási adatok egyértelműen megmutatják, milyen hatása volt a gyurcsányi hazugságbeszédnek. Lapunk szerette volna megtudni, mikor kerül nyilvánosságra a tanulmány, illetve milyen céllal adott erre most megbízást a MeH, de Budai Bernadett kormányszóvivőt lapzártáig nem sikerült elérni.
Publicisztika a 7. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.