Az anyatejtől a száraz fehérig

Én azt mondom: ezer forintnál nem ér többet egy bor. Egyébként felesleges sírni-ríni, egyáltalán nem rossz a magyar piac, alig látni beragadt tételt – mondja fiatal borászokat felkutató sorozatunk újabb házigazdája, az alföldi Léder Zoltán. Aki szerint a legnagyobb gond az, hogy mindenki túlságosan is meg akar élni.

Mészáros József
2008. 01. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

CSITE MEGKÓSTOLTA

Köpcös-kékfrankos, 2006
Középbordó színű, lilás karimájú bor, amelynek mozgása közepes sűrűségre utal. Illatában hamisítatlan szőlősség, a fajtára oly jellemző finom fűszerességgel, sok érett meggyel, amelyet ibolyára emlékeztető virágosság sző át. Emellett finom keretet ad a tölgyből jövő vaníliásság. Íze, akárcsak illata, feketeszeder-, áfonya-, meggy-, narancshéjkavalkád. Finom, puha tanninú, zamatos, kerek, élénk savú, feszes szerkezetű bor, amely meglepi a kóstolót, ha beskatulyázva kezeli az alföldi bor világát. Utóíze hosszú, gyümölcsös és elegáns.
(Csite Norbert, a borászati szaklapok és a Művelt alkoholista című internetes blog borítésze)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Magyar Nemzet Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.