Nyoma sincs a késelő fiúnak

Továbbra sem találják a romániai hatóságok a Magyarországról hazaküldött, majd a csíkszeredai gyermeknevelési intézetből megszökött G. Istvánt. A pesti Blaha Lujza téren korábban egy kamaszt megkéselő 12 éves fiú eltűnésének ügyében fegyelmi eljárás indul a Hargita megyei gyermekjogvédelmi igazgatóságnál, amelynek vezetője kijelentette: a hatályos romániai jogszabályok alapján nem tarthatták bezárva a kiskorút.

2008. 01. 30. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

(Kolozsvár)
Három napja semmit sem tudnak a román rendőrség és a gyermekjogvédelmi hatóság munkatársai a csütörtökön egy csíkszeredai intézetből megszökött G. István hollétéről. A Magyarországról szerdán hazaszállított, Budapesten számos bűncselekményt elkövető 12 éves fiú egy napig sem bírta az intézményben. Amikor nevelője egy másik bentlakóval futballozni vitte, a suhanc társára és a nevelőre is rátámadt, majd elszaladt. A román rendőrség pénteken országos körözést bocsátott ki a Blaha Lujza téri késelőre, a határőrségnek pedig eljuttatták a fiú adatait és fényképét. A fiú Gyergyószentmiklóson élő édesapja tegnap elmondta, hogy fia nem ment haza, semmit nem tud róla, és „a hatóságok jobban tették volna, ha már eredetileg a családjához viszik, mert ott tudtak volna vigyázni rá”. Az apa azt vélelmezi, hogy G. István Besztercén élő nővéréhez mehetett, ahonnan a feltételezések szerint tavaly vonattal szökött meg Budapestre. G. István szülei egyébként szociális segélyből és guberálásból élnek a székelyföldi város peremén lévő cigány telepen, egy putriban.
A Hargita Megyei Szociális és Gyermekjogvédelmi Igazgatóságnál fegyelmi eljárás indul annak kivizsgálására, hogy kit terhel a felelősség a Budapesten késelő fiú szökéséért.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.