időjárás 3°C Virág 2022. november 26.
logo

Apák és fiúk gyanúban

Borsodi Attila
2008.02.16. 23:00

Két MSZP-hez köthető Hajdú-Bihar megyei vállalkozás is komoly összegeket nyert az utóbbi években az Agrár- és vidékfejlesztési operatív programban (AVOP). A debreceni székhelyű Agrárgazdaság Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. több mint 112 millió forintot, míg a hajdúnánási Tedej Zrt. csaknem 650 millió forintot kapott AVOP-pályázaton.

Az Agrárgazdaság Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. ügyvezetőjének és egyik tulajdonosának, Forgács Barnának a fia, Forgács Barnabás 2005 júliusa óta éppen az AVOP-ot felügyeli a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban.
Közben a Heti Válasz kiderítette: Antal Attila BKV-vezérigazgató fia az Iwiw internetes kapcsolatépítő portálon annak az Alfa Busz Kft.-nek a munkatársaként tüntette fel magát, amely egyedüli pályázóként esélyese, hogy 84 darab hat-hét éves Volvo buszt szállítson a fővárosnak több mint hárommilliárd forintért. Bár az érintettek tagadják a kapcsolatot, a kérdéses internetes adatlapot tegnap törölte a tulajdonosa.
Bővebben a 4. oldalon

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.