időjárás -1°C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

F I L M C S Í K

Muray Gábor
2008.02.10. 23:00

Aliens vs. Predator – A Halál a Ragadozó ellen 2.
Színes, magyarul beszélő amerikai akciófilm, 94 perc. Rendezte Colin és Greg Strause. Forgalmazza az Intercom. A nyolcvanas évek legrettegettebb kultszörnyei ismét összecsapnak, mégpedig nem máshol, mint egy álmos coloradói kisvárosban, amelynek lakói most egy épp időben szabadult fegyenctől várják a megváltást.

Asterix az Olimpián
Színes, magyarul beszélő spanyol–német–francia kalandfilm. Rendezte Thomas Langmann, Frédéric Forestier. Forgalmazza az SPI. Az elsőnél jobb, a másodiknál gyengébb a harmadik Asterix-epizód, új Asterixszel (Clovis Cornillac), színtelenebb és pláne rímtelenebb magyar szinkronnal és a tökéletesen ripacs Brutusszal, aki meg akarja akadályozni a címadó gallok varázsital-fogyasztását a görög olimpián. Ami nyilván nem egyszerű.

A londoni férfi
Fekete-fehér francia–német–magyar–angol filmdráma, 132 perc. Rendezte Tarr Béla. Forgalmazza a Hungarotop. Noir-tónusú, monoton-lassú, hipnotikus filmköltemény Tarr Bélától Simeon bűnügyi regénye alapján. Komor óda az ólomszürke korzikai tengerhez.

Szkafander és pillangó
Színes, feliratos francia–amerikai filmdráma, 112 perc. Rendezte Julian Schnabel. Forgalmazza a Budapest Film. Akár Alejandro Amenábar filmjében, A belső tengerben az élethosszon át lebénultan élni kényszerülő Ramon Sampedro, úgy él és kommunikál a 43 évesen agyvérzést kapott Jean-Dominique Baub: csak az egyik szemét képes mozgatni. Megkapó filmvallomás a test csapdájába szorult lélek erejéről.

Az utolsó óra
Színes, feliratos amerikai dokumentumfilm, 92 perc. Rendezte Leila Conners Petersen, Nadia Conners. Forgalmazza az Intercom. Erős küldetéstudattól bűzlő film Al Gore Kellemetlen igazság című dokujának farvizén, Leonardo DiCaprióval, aki fejből felmond egy National Geographic-os riportra emlékeztető leckét a felmelegedett bolygóról, amely – különösen miattuk – nagy bajban van.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.