időjárás 3°C Andor , András 2022. november 30.
logo

Halál és áramszünet a tél miatt Ázsiában

Hírösszefoglaló
2008.02.15. 23:00

Tovább tart az ötven éve nem tapasztalt keménységű tél Kínában, ahol az áramkimaradások és a vízhiány változatlanul nehézségeket okoz. A Föld legnépesebb országának középső részén több helyen elfagytak a vízcsövek, illetve a rárakódott jég súlya alatt leszakadtak a villanyvezetékek. Chenzhouban, ebben a több mint egymilliós nagyvárosban tizenkét napja nincs elektromos áram és víz a lakásokban, másutt egy hete. A térség 39 megyéjében szünetel, 130-ban pedig akadozik az áramellátás – jelentette a BBC tudósítója. Nehezen jut el az élelmiszer a városokba.
Afganisztánban a hét elején harmincheten haltak meg az ország középső részén a csikorgó hideg és a nagy hó miatt. Az áldozatok zöme gyerek – közölte egy tartományi kormányzó. Gazni tartomány eldugott településeiről jelentették a haláleseteket – tudta meg a távirati iroda.
A hó és a fagy miatt sok helyütt járhatatlanok az utak, a külvilágtól elzárt emberekhez légi úton próbálnak élelmiszert, gyógyszert és más létszükségleti cikkeket juttatni. Afganisztán a világ egyik legszegényebb országa, sok faluban az emberek egyszerűen nem tudják mivel fűteni vályogkunyhóikat.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.