Hazavitték családjához a késelő fiút

2008. 02. 28. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyergyószentmiklóson élő családjához szállították tegnap a román gyermekvédelmi hatóságok a januárban Magyarországról hazatoloncolt 12 éves fiút. G. István a csíkszeredai törvényszék döntése nyomán kerülhetett viszsza szüleihez, az intézkedést pedig a szakhatóság is támogatta. Elekes Zoltán, a Hargita megyei szociális és gyermekjogvédelmi igazgatóság vezetője elmondta, a gyermek nagyon várta már, hogy viszontlássa szüleit és testvéreit, sőt azt mondta, hogy iskolába szeretne járni, később pedig katonai pályára kíván lépni. Elekes hozzátette, hogy a területi tanfelügyelőség közreműködésével Istvánt beíratják a gyergyószentmiklósi roma tagozatú iskolába.
A gyermek édesanyja tegnap úgy nyilatkozott: fiát tavaly ismeretlen felnőttek juttatták el Magyarországra vonattal, a Blaha Lujza téren pedig ugyancsak felnőttek által irányított, szervezett banda tagjaként követett el bűncselekményeket. Gábor Istvánné ugyanakkor cáfolta, hogy – mp3-as lejátszójáért – fia késelt meg egy 15 éves fiatalt egy budapesti villamosmegállóban. Sőt az édesanya azzal vádolta az Index internetes portál munkatársait, hogy a fiáról tavaly készített és a világhálót bejárt videofelvételért fizettek a gyereknek, és István ennek hatására állította többek között, hogy ő „a Blaha királya”, és hogy az apja emberölésért börtönben ül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.