időjárás 6°C Ferenc , Olívia 2022. december 3.
logo

Röviden

MN
2008.02.24. 23:00

Történelmi iráni vizit Irakba
Teherán. Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök a jövő hónapban Bagdadba látogat, ezzel ő lesz a perzsa állam első elnöke, aki Irakba utazik. Ismeretes, a két állam 1980 és 1988 között vívott háborúja egymillió ember életét követelte. (MN)

Chávez vitája az Exxonnal
Caracas. Hugo Chávez venezuelai elnök svájci bankokba utalja a venezuelai olajóriás, a PDVSA bevételeit, mivel észak-amerikai versenytársa, az Exxon Mobil pert indított ellene, amiért tavaly kizárta az egyik leggazdagabb venezuelai kőolaj- és földgázmezőről. Az Exxon tegnap egy harmadik pert is megnyert a manhattani szövetségi bíróságon, és le akarja tiltani a PDVSA összes külföldi vagyonát. (S. T.)

Izraeli készültség
Jeruzsálem. Riadókészültségbe helyezték az izraeli biztonsági szolgálatok az ország nagykövetségeit és más külföldön működő zsidó intézményeket, attól tartva, hogy támadás érheti azokat, bosszúból a libanoni Hezbollah katonai vezetője, Emád Mugnije (képünkön) elleni gyilkos merényletért. Mugnije kedden halt meg egy pokolgépes támadásban, a Hezbollah szerint Izrael a felelős haláláért. (MTI)

Tiltott a kínzás?
Washington. A szenátus is megszavazta, hogy megtiltsák a CIA-nek a vízbe fojtás szimulálásának és más kihallgatási módszereknek az alkalmazását. A tiltást a képviselőház már decemberben megszavazta. Bush elnök várhatóan nem írja alá a törvényt. (MN)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.