időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Röviden

MTI
2008.02.18. 23:00

A PSZÁF előtt a Horker-ügy
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) fordulnak a meggytermesztők, mert úgy vélik, a bankok el akarják lehetetleníteni felvásárlójukat, a magyar tulajdonú Horker Kft.-t – közölte a termesztők szóvivője a Győr közeli Koroncón. Korsósné Demeter Dóra hozzátette: a cég augusztusig rendesen fizetett, ám a kft.-vel szerződésben álló bank egyoldalúan felbontotta a szerződést, pénzügyi válságot előidézve ezzel. (MTI)

Varsó megvenné a szlovén tőzsdét

A Varsói Értéktőzsde (WSE) ajánlatot tett tegnap a ljubljanai értékpapírpiac 64,15 százalékos részvénycsomagjára – értesült lapunk a WSE kommunikációért felelős illetékesétől. Ez a lépés beleilleszkedik
Varsó stratégiájába, amellyel a lengyel főváros a régió pénzügyi központjává szeretne válni, mégpedig úgy, hogy olyan kapcsolatokat alakít ki a térségben, mely jövedelmező Kelet-Közép-Európa tőkepiacaira nézve. (D. L.)

Nőtt a lakossági hitelállomány

Bár a kormányzati megszorító- csomag lehetséges hatásaként a piaci szereplők 2007-re a lakossági hitelállomány lassuló növekedését várták, a tavalyi ütem alig maradt el a 2006-ostól. A Magyar Nemzeti Bank adatai szerint a hitelállomány tavaly 24,4 százalékkal emelkedett, közel az egy évvel korábbi bő 25 százalékhoz. (VG)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.