időjárás 4°C Stefánia 2022. november 28.
logo

Röviden

Munkatársainktól
2008.02.13. 23:00

Jackie is elment
Elhunyt Orszáczky Miklós, alias Orszáczky Jackie, a legendás, egykor ígéretes nemzetközi karrier előtt álló Syrius együttes basszusgitárosa, énekese és zeneszerzője. Miután itthon ez gyakorlatilag lehetetlenné vált, Orszáczky a hetvenes évek derekától Ausztráliában folytatta a helyi közönség elismerését is kivívó pályafutását. A hatvanadik születésnapja előtt ragadta el a halál. (Nekrológ a 14. oldalon)

Borús kilátások
A gazdasági növekedés élénkülésének és a pénzromlás ütemének lassulása kedvezőtlenebb lesz a korábban előre jelzettnél – derül ki a GKI Gazdaságkutató Zrt. előrejelzéséből, amely az Erste Bank közreműködésével készült. A kutatók 2008-ra 3,2 százalékos GDP-növekedéssel, 7,4 százalékos munkanélküliséggel,
5,7 százalékos pénzromlással és 252 forintos átlagos euróárfolyamot kalkulálnak. Az államháztartás önkormányzatok nélküli hiányát 1110 milliárdra teszik. (Sz. A.)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.