időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Röviden

Munkatársainktól
2008.02.22. 23:00

Javaslat Basescunak
Smaranda Enache emberi jogi szakértőt, a marosvásárhelyi Pro Europa Liga társelnökét (képünkön) javasolja Tőkés László a román államelnöki hivatal kisebbségügyi tanácsadói tisztségére – tartalmazza az a javaslatcsomag, amelyet a független EP-képviselő nevében tegnap nyújtott át a bukaresti Cotroceni-palotában Toró T. Tibor parlamenti képviselő. A többek között magyar–román kerekasztal összehívását célzó, kisebbségi, régiófejlesztési és decentralizációs kérdéseket tartalmazó iratcsomó összeállításában Tőkés tavaly személyesen állapodott meg Traian Basescu elnökkel. (R. Sz.)

Szerb készülődés
Borisz Tadics szerb elnök, Vojiszlav Kostunica kormányfő és Oliver Dulics házelnök tegnap megállapodott abban, hogy a belgrádi állami szerveknek megfelelő döntéseket kell hozniuk a koszovói függetlenség törvényellenes kikiáltásának semmissé tétele érdekében. Az államfő mára összehívta a szerbiai nemzetbiztonsági tanácsot. (P. I.)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.