időjárás 7°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Röviden

MN
2008.02.10. 23:00

Egyeztetnek a könyvelőkkel
A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete tegnapi taggyűlésén úgy határozott: csak akkor fordulnak az áfatörvény nehezen értelmezhető rendelkezései miatt az alkotmánybírósághoz, ha a pénzügyi tárcával tervezett megbeszélések nem járnak sikerrel. A szakmai szervezet február 11-én egyeztet a Pénzügyminisztériummal arról, miként változhatnának az áfatörvény fordított adózásról szóló, kifogásolt szabályai. Ruszin Zsolt, az egyesület budapesti elnöke bízik abban, hogy a szakminisztérium a szakma álláspontjával egyező módosításokat kezdeményez majd. (J. T.)

Leálltak tegnap a számítógépek
Tegnap több helyen nem adtak ki adóigazolást az ügyfelek részére az APEH ügyfélszolgálatain – jelezték olvasóink. Az APEH szóvivője lapunknak elmondta: a rendszer másfél órán keresztül nem működött, délben viszont már zavartalan volt az ügyfelek kiszolgálása. (MN)

Év végéig felmérik az állami vagyont
Az év végéig pontos felmérés készül az állami vagyon nagyságáról, amely körülbelül 50 ezer milliárd forintra becsülhető – közölte Markó Andrea, a Pénzügyminisztérium szakállamtitkára tegnap egy szakmai tanácskozáson. Elmondta: az eddigi becslés szerint körülbelül 1700 milliárd forintot jelent a társasági vagyonrész, 3400 milliárd forintot a termőföld és erdő értéke és 39 ezer milliárd forintot az egyéb ingatlan, valamint más vagyoni értékű elem. (MTI)

Uniós postai piacnyitás: 2013
Változtatás nélkül jóváhagyta tegnap a postai szolgáltatások liberalizációjáról szóló jogszabálytervezetet az Európai Parlament, amely szerint 2011-től, az új tagállamokban pedig 2013-tól kell megnyitni a postákat a verseny előtt. Az eredetileg 2009. január 1-jére meghirdetett piacnyitási javaslatot a többség leszavazta. A Magyar Posta lapunkhoz eljuttatott közleményében üdvözli a döntést. A társaság szerint először született olyan szabályozás, amely mindenkit versenyhelyzetbe hoz. (MN)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.