Tanácselnök lehet Szász

Testvérharc folytatásával vádolja a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt elnöke, elutasítva Markó Béla ajánlatát, miszerint a polgáriak támogassák egyoldalúan az RMDSZ jelöltjeit a romániai helyhatósági választásokon.

2008. 04. 28. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem döntöttem el egyelőre, milyen tisztségre pályázom a júniusi megméretésen, viszont nagyobb annak az esélye, hogy Hargita megye képviselő-testületének elnöki posztjáért szállok harcba – nyilatkozta tegnap a Magyar Nemzetnek Szász Jenő, a Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke. A Székelyudvarhelyet 1996 óta irányító polgármester hozzátette: ha az idén először egyéni választókerületes rendszerben megválasztandó megyei elnöki tisztségért indul, akkor az MPP minden valószínűség szerint a jelenleg a civil szférában tevékenykedő Orbán Árpád korábbi alpolgármestert jelöli a székely város elöljárói székébe.
Szász tegnap ugyancsak nyílt levélben válaszolt Markó Béla egy nappal korábbi javaslatára, miszerint a polgári oldal támogassa az RMDSZ polgármester- és tanácsosjelöltjeit a júniusi önkormányzati megméretésen. Az MPP elnöke leszögezte: az RMDSZ-nek le kellene számolnia a kényszerképzettel, miszerint kizárólagosan képviseli a teljes magyar közösséget. „Az MPP nem az RMDSZ része, hanem önálló magyar politikai alakulat, (…) a rendszerváltozás a magyar közösségen belül elkezdődött. Június elsején az erdélyi magyar közösségnek joga van végre szabadon választani, élni a választás szabadságával, ezt azonban nem az RMDSZ saját jelöltjeinek egyoldalú támogatásával, hanem közös magyar lista állításával tudjuk elérni” – szögezte le Szász, arra kérve Markót: ne akadályozza politikai okokból a két alakulat helyi szervezeteinek együttműködését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.