Fodor hangsúlyváltása

2008. 07. 24. 8:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Más hangsúlyokkal kívánja megjeleníteni politikáját a határon túli magyar közösségek vonatkozásában a Szabad Demokraták Szövetsége (SZDSZ), amelynek vezetősége kétnapos látogatást tett Erdélyben. Markó Bélával, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezetőjével folytatott szombati megbeszélését követően Fodor Gábor elnök elmondta: pártja a határon túli magyarság irányában a párbeszédet és a felelősséget kívánja demonstrálni. „Felelősséget érzünk mindazok iránt, akik határon túl magyarnak vallják magukat. Ott mind az egyén, mind a közösség számára az autonómia jelenti a legjobb megoldást, amelynek a többségi és kisebbségi nemzet megegyezésén kell alapulnia” – hangoztatta az SZDSZ új elnöke, egyúttal politikája újraértékelésére szólította fel a Fideszt, amiért az RMDSZ-szel rivalizáló Magyar Polgári Pártot támogatta a júniusi romániai helyhatósági választásokon.
A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem rektorával folytatott megbeszélésén Fodor az intézmény erősítésének szükségességéről beszélt, bár a balliberális koalíció idején csökkent az egyetemnek nyújtott magyar állami támogatás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.