Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Vallott az egyik rabló

Az iratok ismertetésével kezdődött tegnap a Fővárosi Ítélőtáblán a zálogházi rablássorozat elkövetésével vádolt, de éppen ezek alól felmentett Horváth Szilárd és Gombos László másodfokú büntetőpere. Utóbbi férfi vallomást is tett, mint mondta, csak véletlenül keveredett bele a miskolci Mini Zaci kirablásába.

2008. 07. 13. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdődött másodfokon a zálogházi rablássorozat elkövetésével vádolt, de e pontok alól felmentett Horváth Szilárd és Gombos László másodfokú büntetőpere tegnap a Fővárosi Ítélőtáblán. Utóbbi férfi vallomást is tett. Emlékezetes, Horváth neve a 2002. május 9-i móri bankrablás után vált ismertté, amikor a rendőrség összefüggésbe hozta a vérengzéssel. Miként Farkas Róbertet, aki a bankrablás után barátnőjével eltűnt. A negyedik elkövetőnek tartott elsőrendű vádlott, Varga László pedig a tavalyi, MOM Park bevásárlóközpontnál elkövetett pénzszállítórablás óta van szökésben. A Fővárosi Bíróság tavaly nyáron felmentette a 14 zálogház kirablásának vádja alól Horváth Szilárdot, ugyanakkor emberölés miatt húsz év fegyházra ítélte. Gombos László is csupán a lebukásukhoz vezető miskolci Mini Zaci kirablása miatt kapott nyolc év szabadságvesztést. A bíró Horváthot különös visszaesőként, aljas indokból elkövetett emberölés, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, illetve okirat-hamisítás vádjában találta bűnösnek. Gombost jelentős értékre, csoportosan és fegyveresen elkövetett rablás és többrendbeli lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt marasztalta el.
A másodfokú tárgyaláson Gombos új vallomást tett. Elmondta: egy általa meg nem nevezett ember megbízásából vállalta, hogy csomagokat szállít egyik helyről a másikra. Miskolcon viszont a küldeményt hozó ember megkérdezte, hogy elvinné-e őt is, amire igent mondott. Amikor a rendőrök meg akarták az autójukat állítani, utasa arra kérte Gombost, hogy ne álljon meg, mert a csomagjuk tartalma illegális. A vádlott sem akart lebukni, mivel korábban megszökött a börtönből, és emiatt keresték. Ezért a rendőri felszólítás ellenére gyorsított autójával. A rendőrök üldözőbe vették a kocsit, amely fennakadt valamin az úton, és megállt. Az utas tűzpárbajba keveredett az egyenruhásokkal, Gombost találat érte, és megadta magát. Mint a vádlott állította, nem is ismerte utasát, és a csomag tartalmáról is csak annyit tudott, hogy illegális dolgot tartalmaz. A tárgyalás jövő kedden folytatódik, s várhatóan pénteken jogerős ítéletet hirdet a bíróság.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.