Tüntettek a követségnél

Balogh Roland
2008. 08. 26. 13:47
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormánynak konkrét állásfoglalást kell tennie a Grúziában kialakult tarthatatlan helyzettel kapcsolatban – jelentette ki a tegnapi tüntetésen Szijjártó Péter, a Fidelitas elnöke. Az ifjúsági szervezet az orosz–grúz háború és Moszkva kaukázusi intervenciója miatt tartott tegnap tüntetést. Az Oroszország budapesti nagykövetsége előtt rendezett demonstráción csaknem százötvenen jelentek meg, köztük Deutsch Tamás és Révész Máriusz, a Fidesz országgyűlési képviselői. A tüntetés célja az volt, hogy a Fidesz ifjúsági szervezete nyílt szolidaritást vállaljon a szerintük az oroszok geopolitikai játszmájának áldozatul esett grúzokkal. Szijjártó Péter beszédében elmondta: az oroszok ugyanúgy kezelték Grúzia megszállását, mint azt tették 1956-ban Magyarországgal. A Külügyminisztérium hezitáló magatartására utalva hozzátette: lehetséges, hogy a kormány távolságtartó politikája mögött anyagi okok – azaz orosz cégek élére kinevezett magyar vezetők – állnak. A demonstrációt egytucatnyi rendőr biztosította, az orosz nagykövetség épületét pedig kordonnal vették körül.
A Fidelitas-demonstrációval egy időben ugyanoda szervezett tüntetést a magyarországi jászságot képviselő egyesület, a Jász Nemzeti Demokrata Mozgalom, amely elítélte a grúzok agresszióját Dél-Oszétiában, és köszönetét akarta kifejezni Oroszországnak, amiért kiállt a magyarországi jászokkal rokon oszét nép védelme mellett. A két rendezvény végig békés maradt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.