Orbán Viktor is részt vesz a konvención

2008. 09. 11. 18:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Grúzia kérdése uralta Orbán Viktor amerikai hivatalos útjának eddig eltelt napjait, amelyen a Fidesz elnöke vezette delegáció azt tapasztalta, hogy ebben az ügyben teljesen egységes az amerikai politika: úgy a demokraták, mint a republikánusok, illetve a két párt különböző generációi markánsan elítélik az orosz fellépést a kaukázusi országgal szemben. Orbán Viktor az Egyesült Államokban tárgyalópartnereinek megismételte álláspontját, amelyet korábban a közép-európai vezetőkhöz írt levelében fogalmazott meg, támogatva fellépésüket és szolidaritást vállalva Grúziával. A megbeszélések másik fontos témája az energiabiztonság volt.
Az ellenzéki vezető az előző héten találkozott a Republikánus Intézet képviselőivel, majd Kaliforniban Arnold Schwarzenegger kormányzóval, aki betekintést nyújtott magyar vendégeinek az éppen folyamatban lévő állami költségvetési vitába is. Los Angelesben megbeszélést folytatott Oláh György fizikussal, aki az alternatív energiaforrásnak számító metanollal kapcsolatos kutatások egyik vezető szaktekintélye. Csütörtökön és pénteken a jelenlegi amerikai kormányzatot meghatározó Bush és Walker család körében töltötte a napot Orbán Viktor a Maine állambeli Kennebunkportban.
Tegnap George Pataky New York-i kormányzóval ebédelt Orbán Viktor, ma pedig a republikánus párt Minnesota St. Paulban megrendezésre kerülő elnökjelölő pártkonvencióján vesz részt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.