időjárás 15°C Vencel 2022. szeptember 28.
logo

Hétvégenként hajózhatunk a Balatonon

Gulyás J. Attila
2008.10.16. 08:08

Már a siófoki sólyatérben várja a telet a balatoni hajók többsége, az októberi hétvégéken azonban néhány jelentős útvonalon ugyanúgy közlekedhetünk, mint az április 12-én kezdődött előszezonban. Szombatonként és vasárnaponként a Siófok–Füred–Tihany és a Fonyód–Badacsony között közlekedő járatokra válthatunk jegyet, és jó hír az őszi szünetes diákoknak, hogy október 23. és 26. között mindennap indul hajó Siófokról Füredre és Tihanyba, illetve Fonyódról Badacsonyba. A komp mindaddig közlekedik, míg olyan vastag nem lesz a tó jege, hogy azon a jégtörő sem tud utat vágni – ígérik a hajós- társaság vezetői. Gyakran rossz idő volt az idei szezonban, ennek ellenére augusztus 31-ig 725 ezren (a múlt évinél 3,4 százalékkal többen) utaztak a balatoni hajókon, és 795 ezren a kompokon. A Szántód és Tihany között ingázó személy-
és járműszállító vízi járművekre együttesen 224 ezer motorkerékpár, autó és autóbusz gurult fel – hangzott el a Szent Miklós hajón tartott pénteki sajtótájékoztatón. A hajóstársaság vitorláskikötői iránt idén is nagy volt a kereslet. A Marina-lánc tíz nagy és a tizenegy kisebb létesítményében 2137 hely várta a kisebb-nagyobb hajókat.
A Balatoni Hajózási Zrt. lellei Boat Show vízisport- és szabadidő-kiállítását ötezren keresték fel, és idén is nagy érdeklődés kísérte a hajózási társaság Balaton Regatta vitorlás túraversenyét – mondta el Horváth Gyula vezérigazgató.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.