időjárás 12°C Jusztina 2022. szeptember 26.
logo

Giorgia Meloniék sima győzelmet arattak Olaszországban

Majdnem infarktusos csoportzárás

2008.10.16. 08:08

Női asztalitenisz-csapatunk címvédőként érkezett a szentpétervári Eb-re, és jó látni, hogy egyelőre itt is a legjobb a mezőnyben. A csoportküzdelmek során legalábbis egyedüliként mindhárom meccsét 3:0-ra nyerte meg, még szombaton a fehéroroszok és a franciák, vasárnap reggel pedig a spanyolok estek áldozatául. (Utóbbiak végül csak az egyik, Kínából importált játékosukat vetették be, a másik – szerencsénkre – fájlalja a kezét.) Ám erre az összecsapásra mégsem lehet azt mondani, hogy sima ügy volt, tudniillik Tóth Krisztina egy, Póta Georgina öt, a legvégén pedig Lovas Petra négy meccslabdát hárítva győzött egyaránt 3:2-re! Nemhiába pihegte Lovas percekkel később is, hogy még kellene neki némi idő, amíg „magához tér a szívinfarktusa után”.
A Postás játékosa amúgy bevallotta, meccse közben egyszer az villant be neki, hogy összesítésben csak 1:0-ra vezetünk, így ha kikap, akkor rajta mehet el az egész mérkőzés, ezért gyorsan vésztartalékra kapcsolt. Elmondása szerint Póta is kóválygott kicsit, utalva arra, hogy az itteni 10 órás meccskezdés – ami otthon 8 órát jelentetett – meglehetősen korai volt. Ám ezzel nincs mit tenni, a mai negyeddöntőt is 10 órakor játsszuk az osztrákokkal, akik borítékolhatóan bevetnek két kínait, s Liu Jia a világranglista 21. helyezettje. (Tőlünk Tóth van a legelőrébb, a 40. helyen.) Egy éve egyébként a belgrádi Eb-n ugyancsak a négy közé jutásért meccselt a két csapat, akkor 3:2-re nyertünk, és ennyivel most is bőven beérnénk. „Ezt a háromszor 3:0-t máris el lehet felejteni, az Eb igazából hétfőn kezdődik” – szögezte le Téglás Péter szövetségi kapitány. Ami a megállapítása másik felét illeti, ezen a véleményen van férficsapatunk szakvezetője, Harczi Zsolt is, de az ő együttesének három 3:1-es vereséget kellene felednie (a dánoktól és a franciáktól még szombaton, a németektől tegnap kapott ki ilyen arányban), és a 9–16. között zajló folytatásban legalább a 13. helyet meg kell csípnie, hogy bent maradjon a bajnoki divízióban.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.