Tovább bővült az SZDSZ-es bűnlajstroma

Velkei Tamás
2008. 12. 27. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megint bővült az előzetes letartóztatásban lévő Gál György, az SZDSZ volt erzsébetvárosi frakcióvezetőjének bűnlajstroma a Központi Nyomozó Főügyészség tegnapi közlése szerint. A politikust többszörösen különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás bűntettével és más bűncselekmények elkövetésével, az eddigieken túl három-háromrendbeli csalással, vesztegetéssel és felbujtóként elkövetett magánokirat-hamisítással gyanúsítják. Az erzsébetvárosi vezető információnk szerint mindeddig tagadta az ellene felhozottakat, azonban az ügyészség mostani, az eddigieknél még súlyosabb megállapításai szerint az ügyben már összesen tizennégy lakóház értékesítése miatt nyomoznak. A jelenleg még kilenc gyanúsított csaknem egymilliárd forintos kárt okozott a VII. kerületi önkormányzatnak. Gál a nyomozók szerint több mint 300 millió forint kenőpénzt tehetett zsebre.
Zuglóban ma tekinthet bele az ellenzék azokba a szerződésekbe, amelyeket Gál Györggyel kötött a XIV. kerületi önkormányzat. Weinek Leonárd polgármester felkérte a pénzügyi bizottságot, tanulmányozza át a Gállal kötött szerződéseket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.