Újabb állami pozíciót kapott Benedek Fülöp

Munkatársunktól
2008. 12. 28. 23:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi időszakban több állami földügyben is kétes szerepet vállaló Benedek Fülöpöt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. agrárportfólióért felelős vezérigazgató-helyettesét, az agrártárca állami földekért és a földhivatalokért felelős volt szakállamtitkárát beválasztották a Tokaj Kereskedőház Zrt. felügyelőbizottságának tagjai közé. A tartós állami tulajdonban lévő Tokaj Kereskedőház Zrt. 1993. január 1-jén alakult, s jelenleg is a legnagyobb borászati és borkereskedelmi vállalkozás a tokaji zárt és történelmi borvidéken. A társaság a tavalyi évet 74,7 millió forintos többlettel zárta.
Benedek Fülöp jelenleg két társával együtt gyanúsítottként szerepel egy 200 hektárnyi pákozdi állami földterület magánkézbe adása miatt. A Fejér Megyei Főügyészség a vezérigazgató-helyettes és társai ellen hivatali visszaélés bűntette miatt emelt vádat nemrégiben a Fejér Megyei Bíróságnál. A volt szakállamtitkár emellett érintett egy újfehértói földügyben is, amelynél jelenleg is folyamatban van az ügyészségi vizsgálat. Ez esetben is a hivatallal való visszaélés gyanúja merült fel. A lapunk birtokában lévő dokumentumok szerint a pákozdi földügyben egyébként két miniszter is érintett. Mint korábban megírtuk, Gráf József, az agrártárca vezetője, valamint Juhász Ferenc, az MSZP alelnöke, volt honvédelmi miniszter tudhatott az ügylet részleteiről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.